10 d’octubre del 2021

Josep Vigo, paisatges remembrats

Aquest estiu 'Pagès editors' ha publicat el llibre de Josep Vigo titulat 'Geografia particular', títol que expressa prou clarament quina importància tenen, per al botànic ribetà, les ciències descriptives i interpretatives del territori. Tal com ell explícitament reconeix,  ha dedicat bona part de la seva trajectòria a la botànica eixartada de la geografia: la distribució i descripció de les formacions vegetals, de les comunitats i de les espècies.
Aquest caràcter, essencialment descriptor, fortament ancorat en el rigor i la solidesa de l'empirisme, però també dolçament abrandat, al caliu del fidel amor al nostre terrer, és el segell de la personalitat de Josep Vigo, però també de la del seu mestre, Oriol de Bolòs.
De la maduixera al garrofer. En el llibre 'Geografia particular' l'autor hi recull un pom seleccionat d'impressions de paisatges viscuts, tendrament deixatades per la perspectiva de la maduresa. En el text hi ha, infiltrats, un bon feix de versos d'estil bellament clàssic, expressió del batec íntim de l'autor.
Moltes gràcies, Josep Vigo, per compartir amb nosaltres aquesta selecció de la carenada de les teves experiències vitals, expressades sempre amb l'elegància del jonc i la finesa de la mostela.
Presentació del llibre. El dijous 14 d'octubre es farà la presentació del llibre, a la llibreria Tòmiris. Desitgem que tingui l'acceptació que el seu autor, esquellada i nord dels botànics catalans, es mereix!

Romà Rigol